Το αυτοκίνητο του γείτονα είναι έτοιμο για εξόρμηση. Πορτμπαγκάζ γεμάτο με αποσκευές και το πίσω κάθισμα φίσκα από μικροαντικείμενα. Θα μεταναστεύει ο άνθρωπος, σκέφτεσαι αρχικά.

«Όχι», έρχεται η διάψευση, «φεύγω για Σαββατοκύριακο». Μα καλά, δυο μέρες μόνο θα χρειαστείς για να ξεφορτώσεις όλη σου την πραμάτεια!

Ο γείτονας ξεχνά φαίνεται ότι η απόδραση του Σαββατοκύριακου έχει να κάνει με διασκέδαση και όχι με δουλειά. Αποκλείεται να χρειάζεται όλο σου το νοικοκυριό και να αναγκάζεσαι να ταξιδεύεις σαν γυρολόγος.

Περιόρισε τον χρόνο που ξοδεύεις σε πακετάρισμα και φόρτωμα και πάρε μαζί σου τα απολύτως αναγκαία.

Υλικό για διασκέδαση. Αυτό πρέπει να είναι το Νο 1 μέλημά σου! Πες το μπάλα, frisbee, ρακέτες ή όλα μαζί, είναι πραγματικά αυτό που χρειάζεσαι για να περάσεις κάποιες ώρες ξενοιασιάς. Στα απλά πράγματα φωλιάζει η ανεμελιά.

Μουσική για τα αυτιά σου. Τίποτα δεν σε χαλαρώνει περισσότερο από τις αγαπημένες σου μελωδίες! Ένα κομψό docking station με ισχυρά ηχεία θα σου λύσει τα χέρια και θα γίνει ο αχώριστος σύντροφός σου για το διήμερο.

Μπάρμπεκιου. Λίγη τσίκνα είναι πάντα απαραίτητη για να «θολώσει» τους ρυθμούς της πόλης που άφησες πίσω σου. Με το μπάρμπεκιου θα φας καλά και θα έχεις να δραστηριοποιηθείς και για κάτι. Μια μικρή ψηστιέρα με χειρολαβή στο καπάκι θα σε βολέψει πολύ, καθώς μπορείς να την πιάνεις από το χερούλι και να τη μετακινείς.

Φαρμακείο. Δεν χρειάζεται συστάσεις. Σε μια ώρα ανάγκης, ένα κουτί πρώτων βοηθειών θα σου φανεί ανεκτίμητο. Φρόντισε να διαθέτει και αλοιφή για τα τσιμπήματα.

Ένας μικρός σάκος. Αλλά πραγματικά μικρός! Ίσα-ίσα να χωράει τον απαραίτητο ρουχισμό για δυο μέρες και να αποτρέπει κάθε σου λοξοδρόμισμα για υπερπακετάρισμα.

Ψυγείο. Ένα μεγάλο φορητό ψυγείο είναι απαραίτητο σε κάθε περιπέτεια που σέβεται τον εαυτό της. Το ιδανικό μέγεθος είναι αυτό που μπορεί να χωρέσει το κρέας για το μπάρμπεκιου, τυριά, κρασί και μια εξάδα μπίρες.

Ανοιχτήρι.
Ένα ανθεκτικό ανοιχτήρι είναι πολύτιμο εργαλείο σε κάθε εξόρμηση. Υπάρχουν μάλιστα και αυτά που δεν τσακίζουν το καπάκι καταστρέφοντάς το, γεγονός που σου επιτρέπει να σφραγίσεις και πάλι το μπουκάλι.

Πετσέτα θαλάσσης.
Είτε είσαι σε παραλία είτε όχι, μια μεγάλη πετσέτα θα σου φανεί χρήσιμη. Άπλωσέ τη και απόλαυσε ατέλειωτες ώρες ραχατιού.