Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη διαφορετικότητα»

Περιλαμβάνει επισκέψεις του ΔΚΟΕ, του Βρετανικού Συμβουλίου και Ολυμπιονικών σε σχολεία


ΕΛΛΑΔΑ
20:07
12/11/2015
Εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη διαφορετικότητα»
2
loading

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Σέβομαι τη Διαφορετικότητα» απευθύνεται σε μαθητές της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και έχει ως στόχο του να αναδείξει τα ιδανικά που πρεσβεύει η Ολυμπιακή Εκεχειρία όπως η ισότητα, η αποδοχή του διαφορετικού, ο σεβασμός και η καλύτερη κατανόηση μεταξύ των μονάδων και των κοινωνιών. Η κατανόηση αυτών των εννοιών σε μικρές ηλικίες και μέσω καινοτόμων εκπαιδευτικών δράσεων είναι πολύ σημαντική και μπορεί να βοηθήσει σημαντικά στο να περιοριστούν περιστατικά ρατσισμού και βίας, να προαχθεί το ομαδικό πνεύμα και η δημιουργική συνύπαρξη διαφορετικών ιδεών, καταγωγών, θρησκειών και ο σεβασμός στα κοινά (σχολική κοινότητα, τοπική κοινωνία, Πολιτεία) αλλά και η ενεργή, θετική και ουσιαστική συμμετοχή μέσα στην κοινωνία.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις στελεχών του ΔΚΟΕ και του Βρετανικού Συμβουλίου και Ελλήνων Ολυμπιονικών σε σχολεία σε όλη την Ελλάδα με τη μορφή εκπαιδευτικών εργαστηρίων βιωματικής προσέγγισης.

Μέσα από το εκπαιδευτικό πρόγραμμα τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι ο σχολικός εκφοβισμός και η βία ευδοκιμούν όταν δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την διαφορετικότητα και δεν προωθούμε τον διάλογο. Καταλαβαίνουν την έννοια της ομαδικότητας και την αξία του σεβασμού σε κανόνες και θεσμούς. Αντιλαμβάνονται ότι σε κάθε πρόβλημα θα πρέπει να προσπαθούμε να είμαστε μέρος της λύσης και όχι επικριτικοί.

Η  υποδιευθύντρια του ΔΚΟΕ κα Ντόρα Πάλλη σημειώνει ότι έως τώρα  έχουν  επισκεφτεί με το πρόγραμμα περισσότερα από  10.000 παιδιά σε όλη την Ελλάδα και έχουν εκπονήσει 6 σεμινάρια σε εκπαιδευτικούς και 2 σεμινάρια σε γονείς.

Σημαντικό μέρος του προγράμματος είναι ο σχολικός διαγωνισμός βίντεο/παρουσίασης με τίτλο «Λέμε όχι στο σχολικό εκφοβισμό».

Πρόκειται για ένα ψηφιακό διαγωνισμό βίντεο που απευθύνεται σε μαθητές της πέμπτης και της έκτης Δημοτικού καθώς και των τριών τάξεων του Γυμνασίου (10 - 15 ετών) σε όλα τα σχολεία εντός Ελλάδας.

Ο διαγωνισμός διοργανώνεται για τρίτη συνεχόμενη φορά. Τρία σχολεία θα κερδίσουν από έναν πλήρη τεχνολογικό εξοπλισμό τάξης για την ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων των μαθητών, ο οποίος  θα διατεθεί ως δωρεά από την εταιρία Samsung.

ekexeiria 3

ekexeiria 2

ekexeiria 1

 

 

 

 

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar zulu

    ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΑΦΕΛΙΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ . ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΟΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ

  2. avatar sdegwer

    ΩΡΑΙΑ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΤΑ ΑΛΒΑΝΟΠΑΚΙΣΤΑΝΑ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΦΙΛΟΞΕΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΑΙΖΕΙ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ ΓΙΑ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΩΜΙ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΟΤΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΖΩΗ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΡΑΝΩ ΧΡΗΜΑΤΩΝ. ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΝΑ ΣΕΒΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει