Με κινητοποιήσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και κλείσιμο των φούρνων απειλούν οι αρτοποιοί, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι αποφάσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μ. Μούσιο, θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες σε συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των τοπικών Ενώσεων.

Ο κ. Μούσιος σημείωσε ότι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφθωθεί, το ψωμί μπορεί πλέον να πωλείται ελεύθερα από επαγγελματικές εγκαταστάσεις, όπως ιχθυοπωλεία, μανάβικα, κρεοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και από συνεργεία αυτοκινήτων.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο κλάδος είχε διαβεβαιώσεις από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα ρύθμιζε το ζήτημα, ώστε να περιοριστεί η πώληση ψωμιού στα συναφή καταστήματα. «Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού κ. Σ. Ξυνίδη ξαφνικά άλλαξε στάση δηλώνοντας ότι δεν συμφωνεί στην έκδοση ΠΔ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΑΕ.

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών έχει στείλει επιστολή με τις θέσεις της προς όλους τους βουλευτές, υποστηρίζοντας ότι το επάγγελμα του αρτοποιού είναι ήδη ελεύθερο και ότι οι επενδύσεις στη βιοτεχνική αρτοποιία, που περιλαμβάνει 14.400 φούρνους και 67.000 εργαζόμενους ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.