Προς κινητοποιήσεις οι αρτοποιοί

Απειλούν με κλείσιμο φούρνων κόντρα στην απελευθέρωση του επαγγέλματος


ΕΛΛΑΔΑ
17:00
13/07/2011
Προς κινητοποιήσεις οι αρτοποιοί
2
loading

Με κινητοποιήσεις που μπορεί να περιλαμβάνουν ακόμη και κλείσιμο των φούρνων απειλούν οι αρτοποιοί, αντιδρώντας στην απελευθέρωση του επαγγέλματός τους.

Οι αποφάσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αρτοποιών Ελλάδος Μ. Μούσιο, θα ληφθούν τις επόμενες ημέρες σε συνεδρίαση της Ολομέλειας των προέδρων των τοπικών Ενώσεων.

Ο κ. Μούσιος σημείωσε ότι σύμφωνα με το θεσμικό πλαίσιο που έχει διαμορφθωθεί, το ψωμί μπορεί πλέον να πωλείται ελεύθερα από επαγγελματικές εγκαταστάσεις, όπως ιχθυοπωλεία, μανάβικα, κρεοπωλεία, κομμωτήρια, καταστήματα ένδυσης και υπόδησης, ακόμη και από συνεργεία αυτοκινήτων.

Υποστήριξε ακόμη ότι ο κλάδος είχε διαβεβαιώσεις από αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες για έκδοση Προεδρικού Διατάγματος που θα ρύθμιζε το ζήτημα, ώστε να περιοριστεί η πώληση ψωμιού στα συναφή καταστήματα. «Δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες το υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης δια στόματος του αναπληρωτή υπουργού κ. Σ. Ξυνίδη ξαφνικά άλλαξε στάση δηλώνοντας ότι δεν συμφωνεί στην έκδοση ΠΔ», ανέφερε ο πρόεδρος της ΟΑΕ.

Η Ομοσπονδία Αρτοποιών έχει στείλει επιστολή με τις θέσεις της προς όλους τους βουλευτές, υποστηρίζοντας ότι το επάγγελμα του αρτοποιού είναι ήδη ελεύθερο και ότι οι επενδύσεις στη βιοτεχνική αρτοποιία, που περιλαμβάνει 14.400 φούρνους και 67.000 εργαζόμενους ξεπερνούν τα 3 δισ. ευρώ.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

2
σχόλια
  1. avatar Κυνικός

    Μα όλα τα επαγγέλματα κλειστά είναι στην Ελλάδα? Και πως γίνεται να είναι όλα κλειστά, αλλά απ\' την άλλη να έχουμε γεμίσει φουρνάρηδες, φαρμακοποιούς, ταξιτζήδες, δικηγόρους κλπ. Δηλαδή αν ήταν ανοιχτά πόσους περισσότερους θα είχαμε απ\' όλους αυτούς?

  2. avatar kar

    Έχουν κάνει τους φούρνους σούπερ μαρκετ αλλά θέλουν το ψωμί αποκλειστικά. Κλειστό επάγγελμα του φούρναρη. Έπρεπε να είχε γίνει χθές.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει