Ετοιμόρροπη είναι η στέγη στο δημοτικό σχολείο Γερανίου στο Ρέθυμνο με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η σωματική ακεραιότητα των περίπου 80 μαθητών που φοιτούν σε αυτό.

Η οροφή, που αποτελείται από ξύλο και κεραμίδι, κρίθηκε επικίνδυνη από μηχανικούς της Τεχνικής Υπηρεσίας του δήμου, οι οποίοι πραγματοποίησαν αυτοψία στο χώρο και πρότειναν την αντικατάστασή της μέχρι την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Τα ξύλα επάνω στα οποία στηρίζονται τα κεραμίδια έχουν σαπίσει και ως εκ θαύματος δεν έχει συμβεί μέχρι σήμερα κάποιο ατύχημα, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιώργο Γεωργαλή.

Το σοβαρό αυτό πρόβλημα επισημάνθηκε αρχικά από τον διευθυντή του δημοτικού σχολείου Γερανίου, ο οποίος με έγγραφό του στο τμήμα Παιδείας ενημέρωνε για την εισροή νερού από την οροφή στο εσωτερικό του σχολείου. Στη συνέχεια οι μηχανικοί πραγματοποίησαν έλεγχο στο σχολείο, όπου διαπίστωσαν την πολύ κακή κατάσταση στην οποία βρίσκεται η ξύλινη στέγη. «Δεν μπορούμε να το ρισκάρουμε. Πρέπει άμεσα να αντικαταστήσουμε τη στέγη γιατί είναι επικίνδυνη για τα παιδιά» δηλώνει στην εφημερίδα «Ρεθεμνιώτικα Νέα» ο κ. Γεωργαλής και επισημαίνει ότι οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει.

Εντός του καλοκαιριού θα γίνουν άμεσες παρεμβάσεις σε τέσσερα σχολικά συγκροτήματα του δήμου Ρεθύμνου. Εκτός του δημοτικού σχολείου Γερανίου, εργασίες θα πραγματοποιηθούν στο 1ο Επαγγελματικό Λύκειο, στο 7ο δημοτικό σχολείο και στο δημοτικό σχολείο Άδελε τα οποία, σύμφωνα με την απόφαση της Εκτελεστική Επιτροπής, μπαίνουν σε προτεραιότητα εξαιτίας της φύσεως των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.

Το κονδύλι που θα διατεθεί από τον προϋπολογισμό του δήμου ανέρχεται στο ποσό των 100.000 ευρώ.