«Ο ελεγκτικός μηχανισμός, για την ασφάλεια των τροφίμων που διαθέτει το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι εξαιρετικά ισχυρός, ενώ το σύστημα ελέγχου τροφίμων που ισχύει στη χώρα μας είναι ένα από τα αυστηρότερα στον κόσμο».

Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Σκανδαλίδη το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή ύστερα από ερωτήσεις 12 βουλευτών, σχετικών με το E. Coli, την προστασία των καταναλωτών και των εξαγωγών.

«Η Εθνική νομοθεσία είναι πολύ πιο αυστηρή από την αντίστοιχη κοινοτική, με συστήματα που προβλέπουν ελέγχους ανά φορτίο, έλεγχο πλήρους ιχνηλασιμότητας, ελέγχους σε όλα τα στάδια διακίνησης και εμπορίας διασφαλίζοντας την προστασία της υγείας των καταναλωτών», διαβεβαιώνει επιπλέον ο κ. Σκανδαλίδης ο οποίος προσθέτει ότι «υπάρχει στενή επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Ε.Ε. για τις τρέχουσες εξελίξεις, τόσο στον τομέα εξέλιξης της επιδημίας, όσο και στα σημαντικά θέματα που άπτονται της προστασίας της ελληνικής παραγωγής και του εξωτερικού εμπορίου».