Σύσκεψη υπό τον αναπληρωτή Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Διονύση Ψωμιάδη για την εξέταση της πορείας εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών πραγματοποιήθηκε σήμερα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι διευθυντές και εκπρόσωποι των επτά αναπτυξιακών εταιρειών που εκτελούν τα έργα καταπολέμησης κουνουπιών στις επτά περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι αρμόδιοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών.

Η πορεία εφαρμογής του προγράμματος καταπολέμησης κουνουπιών εξελίσσεται αποτελεσματικά σε όλες τις περιφερειακές ενότητες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, παρά την καθυστέρηση που υπήρξε στη χρηματοδότηση των έργων σημείωσε ο Διονύσης Ψωμιάδης, επισημαίνοντας ότι η υλοποίηση του προγράμματος θα συνεχιστεί με την ίδια αποτελεσματικότητα.

Στη διάρκεια της σύσκεψης, ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας πρότεινε τη δημιουργία συντονιστικού οργάνου με στόχο:

– Την παρακολούθηση της πορείας εκτέλεσης των έργων καταπολέμησης κουνουπιών (προβλήματα, αδυναμίες, προτεινόμενες λύσεις)

– Την έγκαιρη διάγνωση (monitoring, κοτόπουλα) για την αντιμετώπιση ασθενειών (επιδημιών) μεταδιδόμενες μέσω των κουνουπιών.

– Το συντονισμό των ενεργειών και την ανάληψη κοινής δράσης των φορέων σε περίπτωση εμφάνισης επιδημίας (με προτεινόμενες ενέργειες – δράσεις) προς τα αρμόδια Υπουργεία.

– Την κοινή αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων που προκύπτουν κατά τις διάφορες φάσεις εκτέλεσης των έργων.