«Αν θα μπορούσα τον κόσμο να άλλαζα…», λέει ένα τραγούδι. Σίγουρα δεν γίνεται να μετατραπεί σε πάρκο η φυλακή, η «χωματερή» των ανθρώπινων ψυχών, όπου στοιβάζονται μαζί μικροοφειλέτες του ΙΚΑ, άνθρωποι που δεν μπόρεσαν να πληρώσουν τις δόσεις κάποιου δανείου μαζί με διαρρήκτες και φονιάδες. Ακόμη και στη χωματερή μπορεί να ανθίσει ένα λουλούδι αν του δώσεις νερό και φως. Και το φως για το περιοδικό «City»  είναι το βιβλίο.

Το περιοδικό «City» θέλει να κάνει οργανωμένα κάτι που και οι περισσότεροι, έχουν ίσως σκεφτεί, αλλά δεν ήξεραν πώς: Μια βιβλιοθήκη σε κάθε φυλακή. Το κράτος αδιαφορεί.  Να δοθεί και σε άλλους ανθρώπους η ευκαιρία να ζήσουν και να νιώσουν ότι και οι υπόλοιποι μέσα από τα βιβλία Το περιοδικό «City» ξεκίνησε την πανελλήνια εκστρατεία συγκέντρωσης βιβλίων για να δημιουργηθούν βιβλιοθήκες στις φυλακές συμβολικά από την έκθεση βιβλίου Θεσσαλονίκης που φέτος έκλεισε 30 χρόνια .

Κάθε βιβλίο αποτελεί μια ευκαιρία για απόδραση, για ένα ταξίδι. Δώστε και σε άλλους ανθρώπους την ευκαιρία να ζήσουν και να νιώσουν ότι εσείς μέσα από τις σελίδες τους.

Τα διάβασες; Άστα ελεύθερα… Τα έχουν ανάγκη κάποιοι άλλοι…

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

www.cityportal.gr
e-mail: [email protected]
τηλ.: 2310288277

Σύντομα θα ανακοινωθούν σημεία συγκέντρωσης στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις.