Άρχισαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στο Ρέθυμνο

Εφέτος ξεκίνησαν νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά


ΕΛΛΑΔΑ
19:05
10/06/2015
Άρχισαν οι ψεκασμοί για τα κουνούπια στο Ρέθυμνο
loading

Mε αφορμή τις διαμαρτυρίες πολιτών του Ρεθύμνου προς τις αρμόδιες αρχές σχετικά με την εμφάνιση κουνουπιών και των κατσαρίδων, ο Δήμος Ρεθύμνης ξεκίνησε, νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά, το πρόγραμμα μυοκτονίας, απεντόμωσης και τοποθέτησης δολωματικών σταθμών.

Προς ενημέρωση των πολιτών, ο επόμενος ψεκασμός έχει προγραμματιστεί για τις 16 Ιουνίου 2015, εφόσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, δεδομένου ότι με τη βροχή, η επίδραση του φαρμάκου ακυρώνεται. Ο Δήμος διευκρινίζει ότι οι ψεκασμοί, από το συμβεβλημένο με το Δήμο εργολάβο, γίνονται σε κοινόχρηστους χώρους. Εστίες όμως τρωκτικών και εντόμων υπάρχουν και σε ακάλυπτους χώρους πολυκατοικιών, αυλές σπιτιών και ιδιωτικούς χώρους, για τους οποίους θα πρέπει να μεριμνήσουν οι ίδιοι οι ιδιοκτήτες ώστε και οι παρεμβάσεις του Δήμου, συνδυαστικά με την παρέμβαση των ιδιωτών, να είναι αποτελεσματικότερες.

Παράλληλα όμως ο δήμος προτρέπει τους κατοίκους της πόλης και όχι μόνο, να μεριμνήσουν ώστε να λαμβάνονται και προληπτικά μέτρα όπως το να φροντίζουν να μην υπάρχουν επιφάνειες με λιμνάζοντα νερά στους χώρους τους, να τοποθετούν σίτες στα παράθυρα, να μεριμνούν εφόσον διαθέτουν πισίνα για το συχνό καθαρισμό της κλπ.

Σε ότι αφορά τους ψεκασμούς για τα κουνούπια, πρόκειται για έργο που το εκτελεί η Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου, σε όλο το Νομό, μέσω εργολάβου. Την εποπτεία εκτέλεσης του έργου έχει ο Δήμος και ήδη προγραμματίστηκε έκτακτος ψεκασμός, την Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015, στην περιοχή Γεράνι, λόγω της εκδήλωσης έντονων κρουσμάτων επίθεσης κουνουπιών στους κατοίκους της περιοχής.

 

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει