Ευτυχία εδώ και τώρα! Μια τονωτική ένεση ευτυχίας θα ήταν αναζωογονητική στους έντονους ρυθμούς της καθημερινότητάς μας. Πόσοι από εμάς δεν θα θέλαμε να βγάλουμε, έστω για λίγο, από το μυαλό μας τα προβλήματα και την οικονομική κρίση; Πόσοι όμως το καταφέρνουμε αυτό;

Η life coach Άλκηστη Αγιωργίτη, εξηγεί ότι η ευτυχία είναι να μπορεί κάποιος να ερμηνεύει ή να βλέπει τα γεγονότα από τη θετική τους σκοπιά, ό,τι κι αν συμβαίνει γύρω του.

Μιλώντας στον «Αδέσμευτο Τύπο» η ειδικός αναφέρει ότι με απλά τρικ μπορούμε να «εξασκήσουμε τον εγκέφαλό μας» στην ευτυχία.

Π.χ. είναι χρήσιμο να σκεφτόμαστε αυτά που έχουμε στη ζωή και όχι αυτά που δεν έχουμε. Να ακούμε μουσική που μας αρέσει, να κάνουμε μια καλή πράξη για κάποιον συνάνθρωπό μας, και να παίρνουμε βαθιές ανάσες όταν πιεζόμαστε.
Η «προπονήτρια της ευτυχίας» τόνισε μάλιστα ότι «η τηλεόραση είναι βασική πηγή της δυστυχίας μας».

Η ίδια συμβουλεύει να προτιμούμε τις εφημερίδες για την ενημέρωσή μας και όχι την τηλεόραση. «Υπάρχει μια τάση έντονης δραματοποίησης των γεγονότων που προβάλλονται μέσα από την τηλεόραση, ενώ συχνά αποκρύπτονται αισιόδοξες ειδήσεις» εξηγεί.