Με κάθε επισημότητα εορτάστηκε στη Ζάκυνθο, η εκατοστή τεσσαρακοστή έβδομη επέτειος από την Ένωση των Επτανήσων με την Ελλάδα.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στο νησί και που φέτος συνέπεσαν με την επέτειο της Ημέρας Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, ξεκίνησαν με μια τιμητική βραδιά το απόγευμα της Παρασκευής στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Μουσικού Σχολείου όπου εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός για το ιστορικό γεγονός της 21ης Μαΐου από τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ηλία Μαλλιά και ακολούθησε καλλιτεχνικό πρόγραμμα από το Κουιντέτο χάλκινων Zante Brass Melody 2011 και τη Φιλαρμονική Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων.

Το πρωί του Σαββάτου, στο Ιερό Μητροπολιτικό Ναό τελέστηκε επίσημη δοξολογία στην οποία χοροστάτησε ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Χρυσόστομος με το Ιερατείο της πόλης, ενώ τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Μαλλιάς. Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων και ακολούθως κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ντίνου Κονόμου , στην προτομή του Πρωτεργάτη της Ένωσης, Κωνσταντίνου Λομβάρδου.

Στη συνέχεια, στο χώρο μπροστά από το Μέγαρο της Περιφερειακής Ενότητας του νησιού άρχισε παρέλαση των Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου, των σχολείων Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Σωμάτων Ελληνίδων Οδηγών και Προσκόπων.

Πηγή: imerazante