Και στη δεύτερη εμφάνιση της Αντωνίας Ηλία στο τοπικό δικαστήριο του Λονδίνου, στην περιοχή Γουεστμίνστερ, δεν συζητήθηκε το αίτημα των ελληνικών αρχών για έκδοσή της στην Ελλάδα, καθώς η πρώην πρωτοδίκης υπέβαλε το αίτημα να την εκπροσωπήσει Έλληνας δικηγόρος και έδωσε μάλιστα το όνομα του σε δικηγόρο του δικαστηρίου.

Παράλληλα, η Αντωνία Ηλία ζήτησε από το δικαστήριο να την αφήσει ελεύθερη με εγγύηση για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα για να έχει την δυνατότητα, όπως είπε, να επικοινωνεί με το δικηγόρο της και να συγκεντρώσει στοιχεία που θα βοηθήσουν την υπεράσπισή της. Πρότεινε μάλιστα, προκειμένου να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη, να καταβάλλει χρηματική εγγύηση 1.000 λιρών και να παρουσιάζεται κάθε ημέρα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής της, στην πόλη Μπράιτον.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου δέχθηκε το αίτημά της, να εκπροσωπηθεί με δικηγόρο από την Ελλάδα με έξοδά της, απέρριψε όμως την πρότασή της να αφεθεί προσωρινά ελεύθερη, τονίζοντας ότι το δικαστήριο πιστεύει πως εάν αφεθεί ελεύθερη δεν πρόκειται να προσέλθει ξανά στο αγγλικό δικαστήριο.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου όρισε νέα ημερομηνία, την 31 Μαΐου, να εμφανιστεί πάλι στο δικαστήριο η Αντωνία Ηλία, για να συζητηθεί πλέον το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή της στην Ελλάδα.