Δικηγόρο από την Ελλάδα ζήτησε το πρωί από την έδρα του τοπικού δικαστηρίου, όπου θα συζητείτο το αίτημα των ελληνικών αρχών για την έκδοσή της στην Ελλάδα, η φυγόδικη, πρώην πρωτοδίκης Αντωνία Ηλία.

Η κ. Ηλία ζήτησε να μην εκπροσωπείται από τον άγγλο δικηγόρο, που έχει ορίσει δωρεάν η αγγλική δικαιοσύνη και να της επιτρέψουν να φέρει τον δικό της δικηγόρο από την Ελλάδα.
Ακολούθως, ζήτησε να την αφήσουν ελεύθερη με εγγύηση, προκειμένου να έχει τη δυνατότητα να επικοινωνεί με τον δικηγόρο της από την Ελλάδα και να ενημερωθεί, επίσης, για έγγραφα που έχει στη διάθεσή του το αγγλικό δικαστήριο και αφορούν την υπόθεσή της.

Στην προηγούμενη εμφάνισή της στο δικαστήριο, η Αντωνία Ηλία είχε αρνηθεί την ταυτότητά της, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται περί πλάνης και η ίδια δεν είναι η Αντωνία Ηλία αλλά η Αντωνία Ζαμάν, Γαλλίδα υπήκοος.

Στα αιτήματά της, η πρόεδρος του δικαστηρίου απάντησε ότι τα στοιχεία, που έχει στη διάθεσή του το δικαστήριο κρίνονται επαρκή για να κλείσει το θέμα της ταυτότητας στο ότι είναι η Αντωνία Ηλία, Ελληνίδα υπήκοος.

Επιπλέον, η πρόεδρος απέρριψε το αίτημά της να αφεθεί ελεύθερη, δηλώνοντας ότι είναι βέβαιη πως αν την αφήσει ελεύθερη, δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά στο αγγλικό δικαστήριο. Της έδωσε, ωστόσο, μερικές ώρες προθεσμία, ώστε να ενημερωθεί για τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η αγγλική Δικαιοσύνη. Ως εκ τούτου, η ακροαματική διαδικασία διεκόπη και θα συνεχιστεί το απόγευμα, προκειμένου να αποφανθεί τελικά επί του αιτήματος των ελληνικών αρχών για την έκδοση της κατηγορούμενης στην Ελλάδα.