Αντισυνταγματική και παράνομη έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) την πρόωρη λήξη της θητείας των διοικητών των νοσοκομείων που έγινε το 2007 από τον τότε υπουργό Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλο.

Παράλληλα, το Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο δικαίωσε το διοικητή του αντικαρκινικού ογκολογικού νοσοκομείου Αθηνών «Ο Άγιος Σάββας» κ. Νικόλαο Κορδιολή, ο οποίος είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνης, επειδή στις 19 Φεβρουαρίου 2007 ο τότε υπουργός Υγείας με απόφασή του έληξε πρόωρα τη θητεία του.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάσισαν ότι «ενόψει της ειδικής φύσεως της θέσης του και του περιεχομένου των αρμοδιοτήτων του, καθώς και των προσόντων διορισμού του, σύμφωνα με το Ν. 3229/2005, δεν είναι μετακλητός υπάλληλος αλλά είναι, επιτρεπτός κατά το Σύνταγμα, υπάλληλος Νομικού Προσώπου Δημοσίου Δικαίου με θητεία, που απολαύει κατά τη διάρκεια της θητείας του, της συνταγματικής προστασίας της μονιμότητας και επομένως δεν μπορεί να απολυθεί χωρίς απόφαση του υπηρεσιακού συμβουλίου, που αποτελείται κατά τα δύο τρίτα, τουλάχιστον από μόνιμους υπαλλήλους, η οποία προσβάλλεται με προσφυγή ουσίας ενώπιον του ΣτΕ».