Σηκώνουν το γάντι που… πέταξαν οι δικαστές κυβερνητικοί κύκλοι ,οι οποίοι χαρακτηρίζουν «μοιραίο λάθος» την απόφαση της διοικητικής ολομέλειας της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου, που έκρινε αντισυνταγματική διάταξη κανονισμού της Βουλής σύμφωνα με την οποία προβλέπεται η κλήση σε ακρόαση των ηγεσιών των ανωτάτων δικαστηρίων στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας του Κοινοβουλίου, ώστε να συζητηθούν λειτουργικά θέματα της δικαιοσύνης.

«Πρόκειται για αυτοκαταστροφική συμπεριφορά γιατί προσβάλλουν το κοινοβούλιο» τόνιζαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κυβερνητικοί κύκλοι καταλογίζοντας στους δικαστές πως αυτό για το οποίο ενδιαφέρονται στην πραγματικότητα είναι μήπως χάσουν τους μισθούς τους.

Η μη ανταπόκριση των ανωτάτων εισαγγελέων σε οποιαδήποτε κλήση της επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής σε ακρόαση δείχνει, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους που προχωρούν σε ολομέτωπη επίθεση στο Κοινοβούλιο για μία διάταξη που είχε ψηφιστεί ομόφωνα.

Ερμηνεύεται μάλιστα η στάση τους αυτή, ως ένδειξη συνολικής αντιπαράθεσης με ολόκληρο το πολιτικό σύστημα με βασικό και μόνο αίτημα, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται, να μη χάσουν τους μισθούς τους.

Την ίδια ώρα πάντως, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας Παν. Πικραμμένος πρόκειται να προσέλθει κανονικά στην επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την ερχόμενη εβδομάδα, κίνηση που εκτιμάται ότι δείχνει τη διαφοροποίηση του απ’ τους συναδέλφους τους αλλά και τις διαφορετικές απόψεις που υπάρχουν ανάμεσα στους δικαστές.