Ένας λόφος… γεμάτος αναμνήσεις δεσπόζει στον εξωτερικό χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στην Πυλαία της Θεσσαλονίκης, όπου εδώ κι έναν αιώνα, σε συγκεκριμένο χώρο, φυτεύονται δέντρα στη μνήμη των ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή ή ως ένδειξη συλλυπητηρίων σε όσους έχασαν τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Στο «Λόφο των Αναμνήσεων», όπως τον έχουν ονομάσει οι υπεύθυνοι της σχολής, έχουν φυτευτεί τα τελευταία χρόνια περίπου 100 δέντρα, ελιές και κουκουναριές. Η δενδροφύτευση πραγματοποιείται μια φορά το χρόνο, από μαθητές της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, οι οποίοι στη συνέχεια είναι υπεύθυνοι να περιποιούνται και να φροντίζουν τα δέντρα.

Το Σάββατο έγινε για τελευταία φορά δενδροφύτευση στο συγκεκριμένο χώρο, καθώς ο «Λόφος των Αναμνήσεων» γέμισε από τα δέντρα, που μεγάλωσαν και πρασίνισαν το χώρο. Φίλοι και συγγενείς που έχασαν κάποιο αγαπημένο τους πρόσωπο συγκεντρώθηκαν στο παρεκκλήσι του Αγίου Ιωάννη Χρυσοστόμου, όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση. Οι ενδιαφερόμενοι έγραψαν στο «Βιβλίο των Αναμνήσεων», ενώ στη συνέχεια ακολούθησε η δενδροφύτευση.

Του χρόνου θα αναζητηθεί καινούριος λόφος για να φιλοξενήσει τα νέα δεντράκια. Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν, με το συμβολικό ποσό των 50 ευρώ, να συμμετάσχουν στη δενδροφύτευση, αφού προηγουμένως έχουν συμπληρώσει ένα ειδικό έντυπο. Με τα χρήματα αυτά, καλύπτονται τα έξοδα φύτευσης και συντήρησης ενός δέντρου και ενισχύονται τα περιβαλλοντικά εκπαιδευτικά προγράμματα της Σχολής.