Η σύλληψη Γερμανίδας, κόρης παλαιού στελέχους της Φράξιας Κόκκινος Στρατός, δίνει τρομοκρατικό χρώμα από τη δεκαετία του 1980, ενώ οι τέσσερις συλληφθέντες την Πέμπτη ήταν γνώριμοι των Αρχών εδώ και μήνες.

Όπως αναφέρει σε σημερινό της δημοσίευμα η εφημερίδα «το Βήμα» οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ως ομάδα«άμεσης βοήθειας» από τη Θεσσαλονίκη της αποδυναμωμένης οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» τους Δημήτρη Φέσσα, Δημήτρη Δημτσιάδη, Σωκράτη Τζίφκα και Χαράλαμπο Τσιλιανίδη , οι οποίοι συνελήφθησαν το βράδυ της Πέμπτης. Ενα 24ωρο αργότερα συνελήφθη και η 27χρονη Φέι Μέγερ, κόρη μιας 55χρονης που είχε κατηγορηθεί για συμμετοχή στην επονομαζόμενη «τρίτη γενιά» της γερμανικής οργάνωσης «RΑF-Φράξια Κόκκινος Στρατός» η οποία έδρασε την περίοδο 1984-1990. Η 27χρονη είχε συχνές επαφές με τους τέσσερις συλληφθέντες σε καφετέρια στο Θησείο. Η ίδια υποστήριξε ότι γνώριζε μόνο έναν εκ των τεσσάρων υπόπτων από τη Θεσσαλονίκη και ότι δεν είχε καμία σχέση με τη δράση τους. Ομως οι αξιωματικοί ερευνούν πολλές πτυχές της παρουσίας της σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με εκτιμήσεις αξιωματικών «είναι ιδιαίτερα πιθανόν οι τέσσερις συλληφθέντες που κατηγορούνται για εμπρησμό στη Θεσσαλονίκη τον Οκτώβριο του 2010 να… προσκλήθηκαν από καταζητούμενα μέλη της οργάνωσης “Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς” στην Αθήνα. Κύριος στόχος ήταν να αναπληρώσουν το κενό επτά άλλων κατηγορουμένων για συμμετοχή στην ίδια οργάνωση που είχαν συλληφθεί το τελευταίο τρίμηνο από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Αυτά εκτιμούμε, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχουμε πλήρη αποδεικτικά στοιχεία για αυτήν τη “συνεργασία” και το… προσκλητήριο από την πρωτεύουσα». Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν πληροφορίες ότι οι τέσσερις ύποπτοι είχαν επαφές με τον συλληφθέντα αντιεξουσιαστή Κωνσταντίνο Σακκά και άλλους κατηγορουμένους για τους «Πυρήνες» οι οποίοι διέμεναν ή επισκέπτονταν τη συμπρωτεύουσα.

Μάλιστα υψηλόβαθμα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν σειρά ενδείξεων ότι ίσως οι τέσσερις να προχωρούσαν στη δημιουργία μίας νέας οργάνωσης, «θυγατρικής» των «Πυρήνων». Εξαιρετικά σημαντικά στοιχεία για τα σχέδια και τις διασυνδέσεις τους φαίνεται να έχουν ανακύψει από την ανάλυση τριών φορητών ηλεκτρονικών υπολογιστών που βρέθηκαν εντός σακιδίου στην κατοχή ενός εκ των συλληφθέντων. Τα σχετικά αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα το μεσημέρι.