Εξιχνιάστηκε, μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χίου, η τηλεφωνική απάτη που διαπράχθηκε προ εξαμήνου περίπου, σε βάρος ενός Έλληνα κατοίκου της Χίου. Ταυτοποιήθηκε για την εμπλοκή της στην υπόθεση, μια Ελληνίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για το αδίκημα της απάτης.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, γυναίκα αγνώστων μέχρι στιγμής στοιχείων, επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον παθόντα προσποιούμενη υπάλληλο λογιστικού γραφείου και χρησιμοποιώντας ως πρόσχημα την καταβολή επιδόματος «Market Pass», κατάφερε να τον πείσει, εξαπατώντας τον, να καταθέσει σε τραπεζικό λογαριασμό το χρηματικό ποσό των 2.998 ευρώ.

Κατά τη διερεύνηση της συγκεκριμένης υπόθεσης προέκυψε ότι, ο τραπεζικός λογαριασμός στον οποίο μεταφέρθηκε το παραπάνω χρηματικό ποσό, ανήκει στην προαναφερόμενη Ελληνίδα, ενώ η τηλεφωνική επικοινωνία με τον παθόντα πραγματοποιήθηκε από τηλεφωνική σύνδεση που ήταν δηλωμένη σε στοιχεία αλλοδαπού υπηκόου τρίτης χώρας («αχυράνθρωπου» – ghost person).

Το προανακριτικό έργο διενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χίου.