Μέχρι και πέντε μήνες περιμένουν όσοι πετυχαίνουν στις εξετάσεις οδήγησης για να πάρουν την άδειά τους από τη Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών Δυτικής Θεσσαλονίκης και μέχρι ενάμιση μήνα από την αντίστοιχη Διεύθυνση της Ανατολικής Θεσσαλονίκης.

Αιτία οι σοβαρότατες ελλείψεις σε προσωπικό, όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι στις διευθύνσεις, αλλά και η γραφειοκρατική διαδικασία της χορήγησης.

Οι χρόνοι επιδεινώθηκαν δραματικά το τελευταίο οκτάμηνο, καθώς προηγουμένως τα διπλώματα οδήγησης δίνονταν μέσα σε περίπου τρεις εβδομάδες, μετά την επιτυχία του υποψήφιου νέου οδηγού στις εξετάσεις.

Οι εκκρεμότητες σε διπλώματα και αναθεωρήσεις συνολικά στο νομό ξεπερνούν σήμερα τις 5.000 (περίπου 2.000 στην ανατολική και πάνω από 3.000 στη δυτική Θεσσαλονίκη). Η κατάσταση, μάλιστα, επιδεινώνεται διαρκώς ανατολικά, αφού ο κόσμος γνωρίζει την πεντάμηνη αναμονή στη διεύθυνση δυτικά και σπεύδει στη διεύθυνση ανατολικά μήπως και εξυπηρετηθεί πιο γρήγορα.

Πηγή: aggelioforos.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.