Ένα ακόμη περιστατικό ενδοσχολικής βίας καταγράφηκε στα Χανιά Κρήτης, όπου ανήλικος χτύπησε με γροθιές έναν συμμαθητή του με αποτέλεσμα το παιδί να διακομισθεί στο νοσοκομείο με κάταγμα στη μύτη.

Του ανταποκριτή μας από το flashnews.gr στην Κρήτη.

Τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της υπομονής και αγανάκτησης, φαίνεται ότι απετέλεσε ένα περιστατικό ξυλοδαρμού το οποίο συνέβη το πρωί της Δευτέρας στο 7ο Γυμνάσιο Χανίων. Σύμφωνα με πληροφορίες ένας μαθητής χτύπησε με γροθιές έναν άλλον μαθητή με αποτέλεσμα να του προξενήσει τραύματα στο πρόσωπο. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάλογα περιστατικά βίας από τον ίδιο μαθητή είχαν συμβεί και στο παρελθόν, ενώ όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του σχολείου, Πέτρος Χατζησταύρος αν και είχαν ενημερωθεί οι αρμόδιοι δεν έγινε το παραμικρό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, για το περιστατικό έχει κατατεθεί μήνυση, καθώς ο μαθητής υπέστη κάταγμα στη μύτη από τα χτυπήματα του συμμαθητή του.Χαρακτηριστική είναι η ανάρτηση του κ. Χατζησταύρου στην οποία αναφέρει τα εξής:

«Συνήθως οι λόγοι των αναρτήσεων μου είναι επαγγελματικοί και προσωπικοί.
Η σημερινή ανάρτηση είναι ως πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων του 7ου Γυμνασίου.
Θέλουμε ως σύλλογος να ενημερώσουμε για την κατάσταση που επικρατεί εδώ και δυο μήνες στο σχολείο μας.
Κατάσταση που σήμερα ,δυστυχώς οδήγησε σε ένα περιστατικό που εδώ και ένα μήνα είχαμε προειδοποιήσει τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας ότι θα γίνει. (με έγγραφο μας)
Υπάρχουν περιστατικά που …πλέον αδυνατεί να λύσει η εκπαιδευτική κοινότητα του Γυμνασίου μας και οι αρμόδιοι…. κωφεύουν.
Δώστε λύση ΑΜΕΣΑ.
Σήμερα ένα παιδί έφυγε αιμόφυρτο… αύριο ποιος?»

Συνήθως οι λόγοι των αναρτήσεων μου είναι επαγγελματικοι και προσωπικοί.Η σημερινή ανάρτηση είναι ως πρόεδρος του…

Posted by Πετρος Σπ. Χατζησταυρος on Monday, December 4, 2023