Ορατό είναι το ενδεχόμενο η ΝΕΛ να μείνει άμεσα μόνη της στην εξυπηρέτηση της γραμμής Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη. Κι αυτό γιατί σύντομα αναμένεται να σταματήσει τα δρομολόγιά του το «Νήσος Χίος» για διάστημα 20 ημερών έως ένα μήνα, προκειμένου να πραγματοποιήσει την ετήσια ακινησία του. Το κεντρικό πρακτορείο της Hellenic Seaways στη Μυτιλήνη δε γνωρίζει πότε ακριβώς θα πραγματοποιήσει την ετήσια ακινησία του το «Νήσος Χίος», ωστόσο προβλέπεται αυτό να γίνει σύντομα.

Την ίδια στιγμή, στην ηλεκτρονική σελίδα τής ΑΝΕΚ είναι αδύνατο να γίνει κράτηση για τη γραμμή Πειραιάς – Χίος – Μυτιλήνη, μια και η επιλογή αυτή δεν υπάρχει. Η εταιρεία επισήμως δεν έχει ανακοινώσει την αποδρομολόγηση του «Λισσός», ωστόσο κοινή πεποίθηση ακτοπλοϊκών κύκλων είναι πως το πλοίο έχει φύγει οριστικά από τη γραμμή.

Το «Λισσός» βγήκε σε ετήσια ακινησία στις 15 Νοεμβρίου, η οποία ολοκληρώνεται στις 13 Ιανουαρίου. Για τους δύο μήνες που μεσολάβησαν, η ΑΝΕΚ δεν αντικατέστησε το «Λισσός», προκειμένου να μειώσει τις ζημιές που συνεπάγεται η εξυπηρέτηση της γραμμής το χειμώνα.

Πηγή: emprosnet.gr