Επιβεβαιώνει ο υφυπουργός Υποδομών πως υπάρχει απειλή εκ μέρους των κοινοπραξιών που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητόδρομους να αποχωρήσουν από τα έργα, εάν δεν λυθούν συγκεκριμένα ζητήματα.

Μιλώντας στον σταθμό Σκάι, ο κ. Γιάννης Μαγκριώτης σημείωσε ότι αν και επισήμως δεν έχει τεθεί το ζήτημα από πλευράς των κοινοπραξιών, υπάρχει πράγματι κίνδυνος, λόγω διαφόρων παραγόντων, όπως η άρνηση πληρωμής διοδίων που παίρνει διαστάσεις, το «μπλοκάρισμα» της χρηματοδότησης από τις τράπεζες, αλλά και η καθυστέρηση των απαλλοτριώσεων, εκ μέρους του ελληνικού δημοσίου.

«Υπάρχει η απειλή να φύγουν. Επισήμως δεν μας έχουν θέσει το ζήτημα, αλλά το ακούμε δεξιά κι αριστερά», τόνισε.
Ο κ. Μαγκριώτης χαρακτήρισε λάθος την κίνηση πολιτών να μην πληρώνουν διόδια, ισχυριζόμενος πως ζημιώνουν όχι μόνο το κράτος που εισπράττει μόνο τον ΦΠΑ από το κάθε αντίτιμο διοδίου, αλλά και τις κατασκευάστριες κοινοπραξίες που υφίστανται ζημιά και ενδέχεται να στραφούν εναντίον του δημοσίου για διαφυγόντα κέρδη. Πάντως, ο κ. Μαγκριώτης επεσήμανε ότι αυτές οι κινήσεις πολιτών αναδεικνύουν πράγματι ένα υπαρκτό πρόβλημα, που είναι τα ακριβά διόδια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι κοινοπραξίες που κατασκευάζουν τους αυτοκινητοδρόμους ετοιμάζονται να στείλουν χιλιάδες κατασχετήρια, εναντίον οδηγών που σηκώνουν τις μπάρες, καθώς φωτογραφίζονται αυτομάτως οι αριθμοί των αυτοκινήτων τους ή να βρουν άλλους τρόπους, σε συνεργασία με το Ελληνικό δημόσιο να υπάρξουν συνέπειες.