Υλικά

  • 500 γραμμάρια ταλιατέλες ή πέννες
  • 250 γραμμάρια κεφαλογραβιέρα κομμένη σε κομματάκια
  • 250 γραμμάρια μπέικον κομμένο σε κομμάτια
  • 1 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
  • 1/2 πράσινη πιπεριά κομμένη σε κομματάκια
  • 250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 15% λιπαρά

sidagi.gr

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βράζουμε τις ταλιατέλες για περίπου 8 λεπτά σε νερό με μία κουταλιά της σούπας αλάτι, και στη συνεχεία τις στραγγίζουμε καλά.

Τις βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος, ραντίζουμε με ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε την κεφαλογραβιέρα, το έμενταλ, το μπέικον και τις πιπεριές και ανακατεύουμε καλά με πιρούνι.

Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε στους 200 βαθμούς στην αντίσταση για 30 λεπτά έως ότου λιώσουν τα τυριά και σχηματιστεί ελαφριά κρούστα.