Υλικά

Ο Μπαλωμένος Γιάννης γεννήθηκε στο Αγρίνιο το 1973, όπου και μεγάλωσε.

Τη μαγειρική τέχνη τη συνάντησε και την αγάπησε πολύ νωρίς. Τον κατέκτησε από την πρώτη στιγμή και σε αυτό βοήθησαν οι πρώτοι του σεφ που τον δίδαξαν. Από αυτούς ξεχωρίζει το δάσκαλό του Κυπραίο Σταμάτη, τον πρόεδρος της Λέσχης Μίλτο Καρούμπα και τον εκλιπόντα chef Μυρισιώτη Βασίλειο που τον ενέπνευσε να ασχοληθεί με τη μαγειρική .

Τη μαγειρική τέχνη τη σπούδασε στο ταχύρυθμο τμήμα του ΟΤΕΚ μαγειρική τεχνικής, συνέχισε στο ΙΕΚ ΩΜΕΓΑ, απέκτησε πτυχίο από τη σχολή επαγγελμάτων κρέατος του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής. Τέλος είναι πιστοποιημένος executive chef, με πιστοποίηση της ACTA του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Μετά το τέλος των σπουδών του είχε την ευκαιρία να συνεργασθεί με το Ξενώνα Estate, το εστιατόριο Adeos και πολλά άλλα εστιατόρια και ξενοδοχεία. Σήμερα είναι chef σε λέσχες αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων

Η αγαπημένη του κουζίνα είναι η παραδοσιακή ελληνική, αλλά και η ιταλική.