Υλικά

Χωρίς την επιλογή για την φετινή χρονιά της παραδοσιακής σούβλας, αυτό το Πάσχα εφαρμόζουμε το «μένουμε σπίτι» μαγειρεύοντας νόστιμο αρνάκι στο φούρνο. Πώς μπορεί να επιτευχθεί, ωστόσο, σωστό ψήσιμο και ζουμερό αποτέλεσμα; Διαβάστε προσεκτικά τις συμβουλές που ακολουθούν παρακάτω. Διαλέξτε τη σωστή κοπή: Ενημερώστε τον κρεοπώλη σας για το τι ακριβώς θέλετε να κάνετε, έτσι ώστε να σας δώσει το αντίστοιχο μέρος από το αρνάκι. Για παράδειγμα αν θέλετε να κάνετε ρολό γεμιστό, πείτε του να σας το ανοίξει και να το ξεκοκκαλίσει, γιατί πρόκειται για χρονοβόρα διαδικασία. Αν πάλι προτιμήσετε το κλασικό αρνάκι στο φούρνο, ιδανική επιλογή για ζουμερό αποτέλεσμα αποτελεί το μπουτάκι με το χαρακτηριστικό κόκκαλο. Χρησιμοποιήστε θερμόμετρο: Για να είστε σίγουροι ότι το ψήσιμό σας είναι το σωστό, χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο. Το κάθε κρέας θέλει διαφορετικό χρόνο ψησίματος, έτσι ώστε να μην στεγνώσει εσωτερικά και ξεραθεί εξωτερικά. Αυτό που πρέπει να κάνετε είναι να αποφασίσετε από πριν τι είδος ψησίματος θέλετε (καλοψημένο, μέτριο ή rare) και να υπολογίσετε τις αντίστοιχες θερμοκρασίες ψησίματος. Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί: Για ένα πιο ζουμερό αποτέλεσμα, μετά το ψήσιμο αφήστε το αρνάκι να ξεκουραστεί για περίπου 20-30’. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσει όλα τα υγρά του και θα είναι όπως ακριβώς το θέλετε: νόστιμο και ζουμερό.