Υλικά

  • 1 κιλό κιμά από άπαχο κοτόπουλο
  • 2 κ. σ. μαγιονέζα με ελαιόλαδο
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες
  • Χυμό από 1/2 λεμόνι
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 1 κ. γλ. ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι
  • 4 ψωμάκια ολικής άλεσης, χωρισμένα σε δύο μέρη
  • 2 φλ. τσαγιού ρόκα, σπανάκι ή ανάμεικτα χόρτα

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε τη μαγιονέζα, τις λιαστές ντομάτες, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο και το δεντρολίβανο. Αλατοπιπερώστε με μια πρέζα αλάτι και μαύρο πιπέρι και αφήστε στην άκρη.
  2. Προθερμάνετε μια σχάρα ή ένα τηγάνι.
  3. Συνδυάστε τον κιμά κοτόπουλου με 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και ανακατέψτε απαλά.
  4. Χωρίς να παραδουλεύετε το κρέας, σχηματίστε τέσσερα μπιφτέκια μέχρι το κοτόπουλο να δέσει.
  5. Όταν η σχάρα ή το τηγάνι είναι καυτό (αν χρησιμοποιείτε τηγάνι, προσθέστε λίγο λάδι), προσθέστε τα μπιφτέκια.
  6. Μαγειρέψτε από τη μία πλευρά για 5 έως 6 λεπτά, μέχρι να δημιουργηθεί μια ωραία κρούστα.
  7. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε για άλλα 3 έως 4 λεπτά, μέχρι τα μπιφτέκια να είναι σφιχτά, αλλά ελαφρώς μαλακά στο άγγιγμα και να ψηθούν μέχρι μέσα.
  8. Αφαιρέστε τα μπιφτέκια. Ενώ η σχάρα ή το τηγάνι είναι καυτό, φρυγανίστε τα ψωμάκια.
  9. Στρώστε τα κάτω ψωμάκια με τη ρόκα, βάλτε από πάνω από ένα μπιφτέκι και.
  10. Καλύψτε με τις κορυφές των ψωμιών και σερβίρετε.