Υλικά

  • 4 φέτες μπέικον
  • 4 αυγά
  • 4 κατεψυγμένες βάφλες ολικής άλεσης
  • 2 κ. σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 4 κ. σ. τριμμένο τυρί τσένταρ
  • Αλάτι και μαύρο πιπέρι για γεύση
  • Μαϊντανό (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Απλώστε λίγο ελαιόλαδο και ψήστε το μπέικον για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να ροδίσει καλά. Αφαιρέστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Επικαλύψτε το ίδιο τηγάνι με λίγο ακόμα ελαιόλαδο και μαγειρέψτε τα αυγά (2 τη φορά) μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι, αλλά να είναι ακόμα ρευστοί οι κρόκοι.
  3. Εντωμεταξύ, φρυγανίστε τις βάφλες. Τοποθετήστε σε κάθε ψημένη βάφλα μια φέτα μπέικον, λίγο σιρόπι σφενδάμου, λίγο τσένταρ και τα ζεστά τηγανητά αυγά.
  4. Αλατοπιπερώστε και πασπαλίστε με μαϊντανό (αν χρησιμοποιήσετε).