Υλικά

  • 1 γαλλική μπαγκέτα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • 1 φλ. τσαγιού κόκκινη σάλτσα, κατά προτίμηση σπιτική
  • 1 3/4 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένη παρμεζάνα
  • Γαρνιτούρες της επιλογής σας

Εκτέλεση

  1. Μετακινήστε τη σχάρα του φούρνου ένα επίπεδο ψηλότερα και προθερμάνετε το φούρνο στους 220 βαθμούς.
  2. Κόψτε τη γαλλική μπαγκέτα στη μέση ομοιόμορφα κατά μήκος, για να δημιουργήσετε δύο μακρόστενες μερίδες. Κόψτε κάθε μερίδα στη μέση (δημιουργώντας συνολικά τέσσερα κομμάτια) και τοποθετήστε τα στο ταψί, πάνω σε λαδόκολλα.
  3. Αλείψτε και τις δύο πλευρές με ελαιόλαδο και ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο για 4 λεπτά.
  4. Απλώστε τη σάλτσα σε κάθε κομμάτι, πασπαλίστε ομοιόμορφα με μοτσαρέλα και παρμεζάνα και ολοκληρώστε με τα επιθυμητά υλικά.
  5. Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει πλήρως το τυρί, περίπου 10- 13 λεπτά. Αν θέλετε να ροδίσει περισσότερο, τότε ψήστε στο γκριλ κατά το τελευταίο 1 λεπτό περίπου.