Υλικά

  • 800 γρ. ζυμαρικά
  • 3 κ. σ. βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 6 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Προσθέστε τα ζυμαρικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει και μαγειρέψτε τα μέχρι να γίνουν al dente. Σουρώστε, κρατώντας 1/2 φλιτζάνι από το νερό των ζυμαρικών, και αφήστε στην άκρη.
  2. Στην ίδια κατσαρόλα, λιώστε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το σκόρδο και μαγειρέψτε για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέστε τα ζυμαρικά και το σπανάκι, ανακατέψτε απαλά και μαγειρέψτε μέχρι να μαραθούν τα φύλλα του σπανακιού. Αν τα ζυμαρικά αρχίσουν να στεγνώνουν, προσθέστε λίγο από το νερό που κρατήσατε στην άκρη.
  4. Προσθέστε το 1/4 φλιτζανιού από την παρμεζάνα και ανακατέψτε μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Προσθέστε αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογα με τη γεύση.
  5. Αδειάστε τα ζυμαρικά σε ένα μεγάλο μπολ. Γαρνίρετε με επιπλέον παρμεζάνα και σερβίρετε αμέσως.