Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού φρέσκες ντομάτες σε κύβους με τους χυμούς τους
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένα κολοκυθάκια
  • 1/3 φλ. τσαγιού φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 2 κ. γλ. αλάτι, ή ανάλογα με τη γεύση
  • 1 κ. γλ. λευκή ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
  • 1 πρέζα πιπέρι καγιέν
  • 1/4 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένη φρέσκια μέντα
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
  • 100 γρ. φέτα, θρυμματισμένη
  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις, ή περισσότερο αν χρειαστεί
  • 3/4 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • Λάδι για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε σε ένα μπολ τις ντομάτες, τα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια, το αλάτι, τη ζάχαρη, το μαύρο πιπέρι, τη ρίγανη και το καγιέν.
  2. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 15 λεπτά, ώστε η ζάχαρη και το αλάτι να τραβήξουν τα υγρά από τα λαχανικά.
  3. Ανακατέψτε το μείγμα ντομάτας, προσθέστε το μαϊντανό, το δυόσμο και το βασιλικό. Θρυμματίστε μέσα τη φέτα. Προσθέστε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και ανακατέψτε με ένα κουτάλι μέχρι να ενωθούν.
  4. Η ζύμη πρέπει να είναι σχετικά χαλαρή αλλά να κρατάει το σχήμα της σε ένα κουτάλι. Αν είναι πολύ χαλαρή, προσθέστε περισσότερο αλεύρι -αν είναι πολύ στεγνή, προσθέστε λίγο νερό μέχρι να επιτευχθεί η επιθυμητή συνοχή.
  5. Τυλίξτε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και αφήστε το να κρυώσει στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  6. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ή χρησιμοποιήστε μια φριτέζα.
  7. Τοποθετήστε γεμάτες κουταλιές της σούπας από το μείγμα στο καυτό λάδι, μειώνοντας τη φωτιά σε μέτρια θερμοκρασία. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν και να ψηθούν και από τις δύο πλευρές, 2 έως 3 λεπτά ανά πλευρά. Σερβίρετε ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου.