Υλικά

  • 350 γρ. μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ. σ. βούτυρο
  • 1 κ. σ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 3 κ. σ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Σκουπίστε τα μανιτάρια πορτομπέλο, αφαιρέστε τα κοτσάνια και ψιλοκόψτε το σκόρδο.
  3. Λαδώστε ελαφρώς ένα ταψί και τοποθετήστε τα μανιτάρια το ένα δίπλα στο άλλο, με την ανοιχτή πλευρά προς τα πάνω.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε το λάδι, το σκόρδο, το θυμάρι και λίγο αλάτι και πιπέρι. Μοιράστε το μείγμα στα μανιτάρια, περιχύνοντας το εσωτερικό τους. Τοποθετήστε από πάνω από το καθένα μια λεπτή φέτα βούτυρο.
  5. Ψήστε τα μανιτάρια για περίπου 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Ενώ ψήνονται, ανακατέψτε τα τυριά. Μετά τα 15 λεπτά, καλύψτε τα μανιτάρια με το μείγμα τυριών και επιστρέψτε στο φούρνο για περίπου 5 λεπτά, μέχρι το τυρί να λιώσει και να πάρει ελαφρώς χρυσαφένιο χρώμα.