Το μπολ με πλιγούρι βρώμης και τα αυγά θεωρούνται δύο πολύ καλές επιλογές για ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό, αλλά συνήθως απολαμβάνονται ξεχωριστά. Συνήθως, μπορεί να φάτε αυγά με μπέικον ή πλιγούρι βρώμης με φρούτα. Σύμφωνα, όμως, με το My Recipes δεν υπάρχει κανένας λόγος ότι αυτές οι δύο επιλογές δεν μπορούν να συνδυαστούν.

Η προσθήκη αυγών στο πλιγούρι βρώμης βελτιώνει τη γεύση και την υφή του, ενώ ταυτόχρονα παρέχει μια ώθηση πρωτεΐνης. Αν έχετε την τάση να μην επιλέγετε το πλιγούρι βρώμης λόγω του ότι είναι πολύ άνοστο ή δεν είναι αρκετά χορταστικό, η προσθήκη ενός αυγού μπορεί να σας κάνει να αλλάξετε γνώμη.

Ο απροσδόκητος τρόπος για να απογειώσετε το πλιγούρι βρώμης σας με ένα αυγό

Πλιγούρι βρώμης

Και αν πιστεύετε ότι το αυγό θα δώσει τη γεύση του στη βρώμη σας, κάνετε λάθος. Όπως εξηγεί, λοιπόν, το MBG Food, τα αυγά μπορούν να κάνουν το μπολ με τη βρώμη σας πιο κρεμώδες. Όταν χτυπάτε και μαγειρεύετε αργά τα αυγά με το πλιγούρι βρώμης, έχετε ένα πολύ διαφορετικό αποτέλεσμα από ό,τι αν τα κάνατε ομελέτα, και το πλιγούρι βρώμης που προκύπτει είναι μια πιο κρεμώδης εκδοχή του κλασικού.

Η προσθήκη αυγών στο πλιγούρι βρώμης δεν είναι το ίδιο με την προσθήκη διαφόρων φρούτων ή ξηρών καρπών. Πρέπει να μαγειρέψετε τα αυγά μαζί με το πλιγούρι βρώμης αντί να τα προσθέσετε ξεχωριστά, και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να ξεκινήσετε από το μηδέν.

Σύμφωνα με το Eating Bird Food, η διαδικασία ξεκινάει όπως θα ξεκινούσε οποιαδήποτε συνταγή για μπολ με πλιγούρι βρώμης, απλά μαγειρεύοντας τη βρώμη σε μια κατσαρόλα με νερό ή γάλα. Μετά από περίπου έξι με επτά λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, το υγρό θα πρέπει να έχει απορροφηθεί και τότε είναι που χτυπάτε το αυγό.

Πλιγούρι βρώμης

Ανά μισό φλιτζάνι άψητης βρώμης, το Eating Bird Food συνιστά να χρησιμοποιείτε ένα τέταρτο του φλιτζανιού ασπράδια αυγών. Αν χρησιμοποιήσετε ολόκληρα αυγά, απλώς φροντίστε να τα χτυπήσετε προηγουμένως. Είτε ολόκληρα είτε μόνο τα ασπράδια, το κόλπο είναι να ανακατεύετε συνεχώς μόλις τα προσθέσετε στο πλιγούρι βρώμης.

Με αυτόν τον τρόπο τα αυγά θα προσκολληθούν στη βρώμη αντί να γίνουν ομελέτα στην κατσαρόλα, αφήνοντάς σας με ένα κρεμώδες, αφράτο μπολ βρώμης που είναι έτοιμο να δεχθεί και τις υπόλοιπες προσθήκες και να καταναλωθεί για ως ένα πλούσιο και θρεπτικό πρωινό γεύμα.