Υλικά

  • 1 κ. γλ. ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες, κομμένες στη μέση
  • 4 μεγάλα αβγά
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κ. σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια σοτάρετε τις ντομάτες από την πλευρά που τις έχετε κόψει μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν και να παίρνουν χρώμα.
  2. Εν τω μεταξύ, σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε τα αβγά με τα μυρωδικά, το αλάτι και μπόλικο φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
  3. Βγάλτε τις ντομάτες από το τηγάνι και τοποθετήστε τις σε δύο πιάτα.
  4. Ρίξτε το μείγμα αβγών στο τηγάνι και ψήστε την ομελέτα μέχρι να αποκτήσει χρυσαφένιο χρώμα.
  5. Κόψτε στα τέσσερα και σερβίρετε με τις ντομάτες.