Υλικά

  • 1/2 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 2 συσκευασίες σάλτσα ντομάτας
  • 900 γρ. τυρί cottage
  • 3 φλ. τσαγιού τεμαχισμένη μοτσαρέλα, μοιρασμένη
  • 2 αυγά
  • 1/2 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 κ. γλ. αποξηραμένος μαϊντανός
  • Αλάτι, αλεσμένο μαύρο πιπέρι κατά βούληση
  • 9 λαζάνια
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
  2. Ζεστάνετε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κιμά και μαγειρέψτε τον μέχρι να ροδίσει, 8 έως 10 λεπτά. Στραγγίξτε το λίπος, προσθέστε τη σάλτσα και σιγοβράστε για 5 λεπτά.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το τυρί cottage, 2 φλιτζάνια μοτσαρέλα, τα αυγά, το 1/2 της τριμμένης παρμεζάνας, τον αποξηραμένο μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.
  4. Απλώστε τα 3/4 του φλιτζανιού της σάλτσας σε ένα πυρέξ και καλύψτε με 3 άψητα λαζάνια, 1 3/4 φλιτζάνια μείγμα τυριού και 1/4 φλιτζανιού σάλτσα -επαναλάβετε τις στρώσεις άλλη μια φορά. Καλύψτε με τα υπόλοιπα 3 ζυμαρικά, τη σάλτσα, τη μοτσαρέλα και την παρμεζάνα. Προσθέστε 1/2 φλιτζάνι νερό και καλύψτε σφιχτά με αλουμινόχαρτο.
  5. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά. Ξεσκεπάστε και ψήστε για άλλα 10 λεπτά. Αφήστε το φαγητό να σταθεί 10 λεπτά πριν το σερβίρισμα.