Το μπάρμπεκιου το αγαπούν πολλοί, μόνο που κάποιες φορές μπορεί να αποδειχθεί δυσανάλογα ακριβό, όταν έχεις να ταΐσεις πολλά στόματα. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι θα πρέπει να το ξεχάσεις μέχρι να βελτιωθούν τα οικονομικά, να σκεφτείς απλώς ανατρεπτικά χρειάζεται…

Φτηνότερες κοπές κρέατος ψάχνεις, αλλά και είδος που να είναι προσιτό. Πλάι στο κοτόπουλο, το χοιρινό και τα λουκάνικα, ο καλύτερος τρόπος, μας λέει η μαγειρική ιστοσελίδα The Spruce Eats, είναι τα μπιφτέκια.

Γιατί τα φτιάχνεις μόνος σου, κι έτσι δεν μοιάζουν ετοιματζίδικα. Ο κιμάς είναι συνήθως αρκετά φτηνός και μπορείς να πειραματιστείς με υλικά για να του δώσεις καινούριες γεύσεις.

Πρόσθεσε 1/4 τριμμένη φρυγανιά ή ακόμα και βρώμη στον κιμά, ώστε και μεγαλύτερη ποσότητα να πάρεις, αλλά και πολύ καλύτερη υφή στο μπιφτέκι.

Αν το μείγμα γίνει πολύ ξηρό και δεν πλάθονται τα μπιφτέκια, πρόσθεσε ένα χτυπημένο αυγό.

Η τέχνη του μπιφτεκιού αρχίζει μετά το ψήσιμό του, μας λέει η γνωστή ιστοσελίδα. Είναι τα υλικά που θα το καρυκεύσεις ή θα το συνοδεύσεις αυτά που μπορούν να το ξυπνήσουν και να το μετατρέψουν σε μια γευστική εμπειρία που δεν θα ξεχάσει κανείς.

Ιδέες για toppings πολλές, από φρέσκα μυρωδικά (όπως η μέντα και ο κόλιανδρος), καυτερές πιπεριές και αβοκάντο μέχρι τηγανητό μπέικον, σοταρισμένα μανιτάρια, ψητό ανανά κ.ά. Αλλά και οι τόσες σος που έχεις στη διάθεσή σου.

Ο στόχος εδώ είναι να φτιάξεις μια καινούρια γεύση που θα κάνει τον κιμά ακαταμάχητο. Και, γιατί όχι, καλύτερο και από φιλέτο…