Υλικά

  • 500 γρ. λεπτά μπισκότα σοκολάτας
  • 225 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένες καραμέλες μέντας
  • Κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη για την επιφάνεια εργασίας

Εκτέλεση

Βήμα 1
Αλέστε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.
Βήμα 2
Προσθέστε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, το μασκαρπόνε και το αλάτι και συνεχίστε το άλεσμα για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα.
Βήμα 3
Στον πάγκο της κουζίνας ρίξτε τη σκόνη κακάο και χωρίστε την ζύμη στη μέση.
Βήμα 4
Διαμορφώστε κάθε μισό σε έναν κορμό και τυλίξτε με πλαστικό περιτύλιγμα.
Βήμα 5
Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ολόκληρη νύχτα μέχρι να σφίξει καλά.
Βήμα 6
Μεταφέρετε τις θρυμματισμένες καραμέλες μέντας σε μία λαδόκολλα.
Βήμα 7
Βγάλτε τους κορμούς από το ψυγείο, ξετυλίξτε από την μεμβράνη και τοποθετήστε τους πάνω στην καραμέλα μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους.
Βήμα 8
Κόψτε σε ροδέλες, στο πάχος ενός μπισκότου.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.