Υλικά

  • 500 γρ. λεπτά μπισκότα σοκολάτας
  • 225 γρ. τυρί κρέμα
  • 1/4 φλ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1/4 φλ. τσαγιού τυρί μασκαρπόνε
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 φλ. τσαγιού θρυμματισμένες καραμέλες μέντας
  • Κακάο σε σκόνη χωρίς ζάχαρη για την επιφάνεια εργασίας

Εκτέλεση

  1. Αλέστε τα μπισκότα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων μέχρι να γίνουν σαν σκόνη.
  2. Προσθέστε το τυρί κρέμα, την ζάχαρη άχνη, το μασκαρπόνε και το αλάτι και συνεχίστε το άλεσμα για 20-30 δευτερόλεπτα μέχρι να σχηματιστεί μία μπάλα.
  3. Στον πάγκο της κουζίνας ρίξτε τη σκόνη κακάο και χωρίστε την ζύμη στη μέση.
  4. Διαμορφώστε κάθε μισό σε έναν κορμό και τυλίξτε με πλαστικό περιτύλιγμα.
  5. Τοποθετήστε στο ψυγείο για 2 ώρες ή ολόκληρη νύχτα μέχρι να σφίξει καλά.
  6. Μεταφέρετε τις θρυμματισμένες καραμέλες μέντας σε μία λαδόκολλα.
  7. Βγάλτε τους κορμούς από το ψυγείο, ξετυλίξτε από την μεμβράνη και τοποθετήστε τους πάνω στην καραμέλα μέχρι να καλυφθούν όλες οι πλευρές τους.
  8. Κόψτε σε ροδέλες, στο πάχος ενός μπισκότου.