Υλικά

  • 1 φύλλο ζύμη για πίτσα
  • λίγο αλεύρι για το άνοιγμα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 φλ. σάλτσα ντομάτας
  • 200 γρ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 6 λεπτές φέτες ζαμπόν
  • λίγο φρέσκο βασιλικό

Εκτέλεση

  1. Σε αλευρωμένη επιφάνεια ανοίγουμε τη ζύμη με πλάστη, πασπαλίζοντας με λίγο αλεύρι όποτε είναι αναγκαίο. Το φύλλο στο τέλος πρέπει να γίνει πολύ λεπτό. Απλώνουμε την σάλτσα αλείφοντας όλη την επιφάνεια της πίτσας.
  2. Βάζουμε το ζαμπόν σε πολύ λεπτές φέτες, αφήνοντας ένα κενό περίπου δυο εκατοστά περιμετρικά του φύλλου. Ρίχνουμε τον βασιλικό και την μοτσαρέλα αλλά κρατάμε 3 κ.σ. τριμμένη μοτσαρέλα για το τέλος. Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου κατά 1/3 σχεδόν μέχρι τη μέση του φύλλου και ρίχνουμε την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
  3. Στρώνουμε ένα αντικολλητικό χαρτί σε ένα ταψί. Ακουμπάμε την τυλιχτή γεμιστή πίτσα με το σημείο που ενώνεται προς τα κάτω στο ταψί. Αλείφουμε με λίγο ελαιόλαδο και τρυπάμε λίγες τρύπες στην επιφάνεια της ζύμης.
  4. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C στον αέρα, στην μεσαία σχάρα για 25-30 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει. Αφήνουμε να σταθεί για λίγα λεπτά και κόβουμε σε χοντρές φέτες.


Πηγή: argiro.gr