Υλικά

  • 500 γρ. ραβιόλια
  • 2 κ.σ. βούτυρο
  • 2 κ.σ. αλεύρι
  • 1 φλ. γάλα
  • 200 γρ. μαλακό κίτρινο τυρί
  • 1 κρόκος αβγού
  • 40 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 1 κ.σ. πολτός από τρούφα
  • αλάτι και πιπέρι
  • λίγες λεπτές φέτες από τρούφα για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράζουμε τα ραβιόλια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία.
Βήμα 2
Ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύοντάς το συνέχεια με ένα σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα σιγά-σιγά, ανακατεύοντας συνέχεια το μείγμα και μόλις αυτό πάρει μια βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να πήξει και να γίνει ομοιόμορφο.
Βήμα 3
Βγάζουμε τη σάλτσα από τη φωτιά και προσθέτουμε το τυρί, το αβγό, την παρμεζάνα, τον πολτό τρούφας και λίγο αλατοπίπερο. Ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε τα ραβιόλια αμέσως με τη σάλτσα και από πάνω ενώ πασπαλίζουμε προαιρετικά με λίγες φέτες από την τρούφα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.