Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη (ή 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου)
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μικρή ή μισή μεγάλη (περίπου 1/2 φλιτζάνι) ώριμη μπανάνα, σε πουρέ
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1 φλ. τσαγιού τσιπ σοκολάτας (ή κράνμπερις)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
  2. Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι καρύδας, την καστανή ζάχαρη και την μπανάνα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
  3. Τοποθετήστε το μισό από το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο με το λάδι καρύδας και ανακατέψτε.
  4. Στη συνέχεια προσθέστε το άλλο μισό και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να επιτύχετε μια υφή παρόμοια με τα ψίχουλα ψωμιού.
  5. Ρίξτε το νερό και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας μέχρι να σχηματίσετε τη ζύμη.
  6. Προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας (ή τα κράνμπερις) και τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει.
  7. Σχηματίστε τα μπισκότα και ψήστε στους 180 βαθμούς για 8-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.