Υλικά

  • 3/4 φλ. τσαγιού αλεύρι χωρίς γλουτένη
  • 1/2 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1 κ. γλ. κανέλα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4- 1/2 φλ. τσαγιού λάδι καρύδας
  • 3/4 φλ. τσαγιού καστανή ζάχαρη (ή 1/2 φλ. τσαγιού σιρόπι σφενδάμου)
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 μικρή ή μισή μεγάλη (περίπου 1/2 φλιτζάνι) ώριμη μπανάνα, σε πουρέ
  • 1/4 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1 φλ. τσαγιού τσιπ σοκολάτας (ή κράνμπερις)

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε ένα μπολ ανακατέψτε το αλεύρι με τη μαγειρική σόδα και το αλάτι.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το λάδι καρύδας, την καστανή ζάχαρη και την μπανάνα μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και στη συνέχεια προσθέστε τη βανίλια και ανακατέψτε.
Βήμα 3
Τοποθετήστε το μισό από το μείγμα με το αλεύρι σε εκείνο με το λάδι καρύδας και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Στη συνέχεια προσθέστε το άλλο μισό και χτυπήστε ελαφρά μέχρι να επιτύχετε μια υφή παρόμοια με τα ψίχουλα ψωμιού.
Βήμα 5
Ρίξτε το νερό και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας μέχρι να σχηματίσετε τη ζύμη.
Βήμα 6
Προσθέστε τα τσιπ σοκολάτας (ή τα κράνμπερις) και τοποθετήστε τη ζύμη στο ψυγείο να κρυώσει.
Βήμα 7
Σχηματίστε τα μπισκότα και ψήστε στους 180 βαθμούς για 8-12 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.