Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού σπανάκι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 κ. σ. φυτική μαργαρίνη
  • 2 φλ. τσαγιού φυτικό γάλα
  • 2 σκελίδες σκόρδου λιωμένες
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά
  • 4 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 5 κ. σ. σιτάλευρο
  • 1 κ. γλ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια- χαμηλή θερμοκρασία και προσθέστε προσεκτικά το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να σχηματίσετε μια παχιά πάστα.
  2. Καθώς η σάλτσα πυκνώνει, αρχίστε να ρίχνετε το φυτικό γάλα σιγά σιγά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λάβετε την απαιτούμενη πηκτή συνοχή. Προσθέστε αλάτι, μαύρο πιπέρι και φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο για τη γεύση και ανακατέψτε.
  3. Εντωμεταξύ, σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο, προσθέστε το σπανάκι και μαγειρέψτε καλά.
  4. Μόλις η μπεσαμέλ πήξει αρκετά, ανακατέψτε τη με το σπανάκι (είναι σημαντικό να μην είναι πολύ υγρή, αν είναι απαραίτητο, στραγγίστε πρώτα).
  5. Γεμίστε ένα μπολ με ίδιες ποσότητες φυτικού γάλακτος και αλεύρι σόγιας και ένα άλλο με την τριμμένη φρυγανιά, αλάτι και πιπέρι.
  6. Με τη βοήθεια δύο κουταλιών, πάρτε μείγμα από το σπανάκι και τη μπεσαμέλ και διαμορφώστε τα σε κυλίνδρους όχι πολύ μεγάλου μεγέθους. Περάστε τα μέσα στο γάλα με το αλεύρι και στη συνέχεια πάνω από το ψωμί.
  7. Προετοιμάστε ένα τηγάνι με άφθονο λάδι και, όταν είναι πολύ ζεστό, τοποθετήστε τις κροκέτες.
  8. Τηγανίστε μέχρι να ροδίσουν, τοποθετήστε σε χαρτί κουζίνας να απορροφηθούν τα λάδια και απολαύστε.