Υλικά

  • 2 μικρές κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
  • 180 γρ. μανιτάρια κομμένα σε κύβους
  • 12 ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • 1 κ. σ. ηλιέλαιο
  • 1 σκελίδα σκόρδου λιωμένη
  • 50 γρ. αποξηραμένο άσπρο ψωμί
  • 25 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • Λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. νιφάδες τσίλι
  • 4 κ. γλ. πέστο

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
  2. Ζεστάνετε το λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια σε υψηλή φωτιά για 5 λεπτά.
  3. Προσθέστε φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και αφαιρέστε από τη φωτιά.
  4. Προσθέστε το σκόρδο, το ψωμί, τα ντοματίνια, τα καρύδια, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τις νιφάδες τσίλι και το πέστο και ανακατέψτε καλά.
  5. Πλύνετε και κόψτε τις πιπεριές κάθετα, αφαιρώντας και τους σπόρους.
  6. Τοποθετήστε σε ένα ταψί και γεμίστε με τα μανιτάρια.
  7. Καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 35-40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές.