Υλικά

10 κανελόνια
400 γρ. σπανάκι
300 γρ. ανθότυρο
150 γρ. φέτα
300 γρ. γιαούρτι
1 κρεμμύδι 
1 κ.σ. μαϊντανό 
1/2 φλ. λάδι
4 ντομάτες 
2 σκ. σκόρδο 
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. βασιλικό
αλάτι και πιπέρι 

Εκτέλεση

Βήμα 1: Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι για περίπου δυο λεπτά. Προσθέτουμε το σπανάκι και τον μαϊντανό. Ρίχνουμε αλάτι και το ανακατεύουμε για τρία λεπτά σε δυνατή φωτιά.

Βήμα 2: Αδειάζουμε το μείγμα σε άλλο σκεύος και όταν κρυώσει προσθέτουμε τα τυριά και το γιαούρτι και ανακατεύουμε.

Βήμα 3: Φτιάχνουμε τη σάλτσα, σοτάροντας σε λίγο λάδι το σκόρδο για ενάμιση λεπτό και προσθέτοντας τη ντομάτα και τα μυρωδικά. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά για πέντε λεπτά.

Βήμα 4: Βάζουμε αλατισμένο νερό να βράσει και ζεματίζουμε τα κανελόνια για τέσσερα λεπτά στραγγίζοντάς τα πολύ καλά κατόπιν.

Βήμα 5: Τα γεμίζουμε με το μείγμα του σπανακιού και τα τοποθετούμε σε πιατέλα, στη σειρά. Τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

TAGS