Υλικά

Δύσκολα μπορείς να πεις όχι στον σπιτικό πουρέ, με την πλούσια κρεμώδη υφή και τη λεία σύσταση να κερδίζει τους περισσότερους ουρανίσκους. Και η αλήθεια είναι ότι οι παραλλαγές στην κλασική συνταγή παραείναι πολλές, δείχνοντας περαιτέρω την απήχησή του στον κόσμο. Ο σπιτικός πουρές είναι το πιάτο για το οποίο όλοι ζητούν και δεύτερη μερίδα, φτάνει να γίνει σωστά. Γιατί ο μεγαλύτερος εχθρός του, το σβόλιασμα, μπορεί πράγματι να τον καταστρέψει. Πώς το γλιτώνουμε αυτό; Με τον τρόπο του επαγγελματία. Ο οποίος αντί να λιώνει τις πατάτες με το χέρι, προτιμά πάντα το μίξερ. Το ηλεκτρικό μίξερ δεν κάνει απλώς τη δουλειά ευκολότερη, αλλά εγγυάται πως το σβόλιασμα του πουρέ δεν θα συμβεί ποτέ. Αφήνοντάς τον λείο και λαχταριστό κάθε φορά…