Πιθανότατα να έχετε ακούσει ότι μερικές σταγόνες λεμονιού μπορούν να κρατήσουν τις φέτες μήλου φρέσκιες και λαχταριστές στην όψη.

Το ίδιο ακριβώς αποτέλεσμα πετυχαίνουμε και με έναν δεύτερο τρόπο, εξίσου απλό, χωρίς επίδραση ωστόσο στη γεύση των φρούτων: αναμειγνύουμε 1 μέρος μέλι σε 2 μέρη νερού.

Γιατί τόσο το λεμόνι όσο και το μέλι αποτρέπουν τα κομμένα φρούτα από το μαύρισμα;

Το κιτρικό οξύ και η βιταμίνη C του λεμονιού, αλλά και ένα πεπτίδιο στο μέλι, επιβραδύνουν την οξείδωση, τη φυσική διαδικασία που προκαλεί τον αποχρωματισμό των φρούτων.

TAGS