Υλικά

  • 1 φιλέτο χοιρινού κρέατος
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 3 κρεμμύδια κομμένα σε φέτες
  • 3 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 2 δαμάσκηνα κομμένα στα τέσσερα
  • 240 ml νερό
  • 1 κ. σ. ξίδι βαλσάμικο
  • 1 κ. γλ. βούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και αλατοπιπερώστε το κρέας.
Βήμα 2
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα σκεύος ανθεκτικό και για το φούρνο σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία.
Βήμα 3
Σοτάρετε το χοιρινό μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές, για 2- 4 λεπτά ανά πλευρά, και μεταφέρετε σε ένα πιάτο.
Βήμα 4
Στο ίδιο σκεύος σοτάρετε τα κρεμμύδια με μια πρέζα αλάτι μέχρι να ροδίσουν και να καραμελώσουν για περίπου 10 λεπτά.
Βήμα 5
Ανακατέψτε το θυμάρι στο μείγμα με τα κρεμμύδια και τοποθετήστε το χοιρινό στο σκεύος.
Βήμα 6
Προσθέστε και τα δαμάσκηνα πάνω στο χοιρινό και τοποθετήστε στον προθερμασμένο φούρνο.
Βήμα 7
Ψήστε για περίπου 20 λεπτά, μέχρι το εσωτερικό του χοιρινού να είναι ελαφρώς ροζ.
Βήμα 8
Μεταφέρετε το χοιρινό και τα δαμάσκηνα σε ένα πιάτο.
Βήμα 9
Τοποθετήστε το σκεύος σε μέτρια προς υψηλή φωτιά και προσθέστε στο μείγμα των κρεμμυδιών το νερό και το βαλσάμικο.
Βήμα 10
Αφήστε το μείγμα να βράσει για περίπου 10 λεπτά, μέχρι η ποσότητα να μειωθεί στο μισό.
Βήμα 11
Χτυπήστε τη σάλτσα με το βούτυρο και περιχύστε πάνω από το χοιρινό και τα δαμάσκηνα.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.