Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού πουρέ πατάτας
  • 2 αβγά
  • 2 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 κ. γλ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 κ. γλ. ιταλικά μυρωδικά (μείγμα από βασιλικό, ρίγανη, δενδρολίβανο, θυμάρι, σκόνη σκόρδου, κόλιανδρο ή φασκόμηλο)
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Τοποθετήστε την παρμεζάνα σε ένα μπολ και ανακατέψτε με τα μυρωδικά και τις φρυγανιές.
Βήμα 2
Βάλτε το αλεύρι σε ένα ξεχωριστό πιάτο.
Βήμα 3
Σπάστε τα αβγά, χτυπήστε και αλατοπιπερώστε σε άλλο πιάτο.
Βήμα 4
Διαμορφώστε με τα χέρια τον πουρέ πατάτας σε μπάλες.
Βήμα 5
Περάστε κάθε μπάλα πατάτας από το αλεύρι, στη συνέχεια βυθίστε στο αβγό και τέλος καλύψτε με το μείγμα της φρυγανιάς.
Βήμα 6
Τοποθετήστε στο ψυγείο για μισή ώρα ώστε να σφίξουν οι πατατοκεφτέδες.
Βήμα 7
Ζεστάνετε το λάδι σε ένα τηγάνι και τηγανίστε τους πατατοκεφτέδες για 3- 4 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.