Υλικά

  • 1 κ. σ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο (καθαρισμένο και κομμένο σε φέτες)
  • 2 χοιρινές μπριζόλες
  • 3/4 φλ. τσαγιού σάλτσα μήλου
  • 2 κ. σ. ζάχαρη καστανή
  • 1/2 κ. γλ. μουστάρδα
  • 1/8 κ. γλ. κανέλα τριμμένη
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • Πιπέρι για τη γεύση

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Λιώστε το βούτυρο σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέστε το κρεμμύδι και τις φέτες μήλου και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 5 λεπτά.
  3. Μεταφέρετε το κρεμμύδι και το μήλο σε ένα μπολ.
  4. Τοποθετήστε τις μπριζόλες στο ίδιο τηγάνι και σοτάρετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές, για περίπου 5 λεπτά ανά πλευρά.
  5. Στο μπολ με τα κρεμμύδια και τις φέτες μήλου προσθέστε τη σάλτσα μήλου, την καστανή ζάχαρη, τη μουστάρδα και την κανέλα και ανακατέψτε καλά.
  6. Τοποθετήστε τις μπριζόλες σε ένα ταψί, αλατοπιπερώστε, γαρνίρετε με τη σάλτσα μήλου και σκεπάστε.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30- 45 λεπτά.