Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά, κατά προτίμηση πένες
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 συσκευασία σάλτσα ντομάτας
  • 2 κ. σ. πελτέ ντομάτας
  • 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 1/2 φλ. τσαγιού παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 450 γρ. ντοματίνια
  • 11/4 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα
  • 1 μικρό ματσάκι βασιλικό

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Βήμα 2
Όταν τα στραγγίσετε κρατήστε μία μικρή κούπα από το νερό τους.
Βήμα 3
Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα σε μεσαία φωτιά και σοτάρετε τα κρεμμύδια για 5 λεπτά.
Βήμα 4
Προσθέστε το σκόρδο και συνεχίστε για ακόμη μισό λεπτό.
Βήμα 5
Ρίξτε στην κατσαρόλα την σάλτσα και τον πελτέ ντομάτας και μαγειρέψτε για περίπου 5 λεπτά.
Βήμα 6
Προσθέστε την κρέμα γάλακτος, την παρμεζάνα, το αλάτι, το πιπέρι και την ζάχαρη και αφήστε να σιγοβράσει.
Βήμα 7
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200 βαθμούς και προσθέστε το νερό των ζυμαρικών στη σάλτσα.
Βήμα 8
Ρίξτε τις πένες στην κατσαρόλα με την σάλτσα, ανακατέψτε και κατεβάστε από την φωτιά.
Βήμα 9
Ανακατέψτε με τα ντοματίνια, τη μισή μοτσαρέλα και τον βασιλικό και ρίξτε τις πένες σε ένα ταψί. Καλύψτε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.
Βήμα 10
Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι να λιώσει το τυρί για περίπου 20 λεπτά.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.