Υλικά

  • 3 αυγά
  • 1 ½ κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 ½ κούπα γάλα
  • 2 κουταλιές λιωμένο βούτυρο
  • 2 κουταλάκια του γλυκού κονιάκ
  • 2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη
  • ¼ κουταλάκι αλάτι

Εκτέλεση

  1. Κοσκινίζετε το αλεύρι. Βάζετε σε ένα πιάτο τα αυγά και τα χτυπάτε ελαφρά με ένα πιρούνι.
  2. Στη συνέχεια ρίχνετε σε ένα μπολ, το αλεύρι με λίγο αλάτι, τη ζάχαρη και τα χτυπημένα αυγά.
  3. Προσθέτετε το κονιάκ και το γάλα και τα χτυπάτε στο μίξερ μέχρι να σχηματιστεί ένας πηχτός χυλός
  4. Στο τέλος προσθέτετε το βούτυρο και αφήνετε τον χυλό στο ψυγείο για μισή ώρα
  5. Σε ένα ζεσταμένο τηγάνι, βάζετε μια κουτάλα από το χυλό και την απλώνετε σε όλη την επιφάνεια για να γίνει η ζύμη της κρέπας
  6.  Μόλις ψηθεί η μια πλευρά τη γυρίζετε από την άλλη
  7. Τις τοποθετείτε σε ένα πιάτο τη μια πάνω στην άλλη