Υλικά για 4 άτομα

  • 1 κούπα φακές
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκ. σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 3 1/2 κούπες νερό
  • 1 κούπα ρύζι
  • 1 κ.γλ. κύμινο
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • μαϊντανό

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

  • 2 μέτρια κρεμμύδια
  • 2 κ.σ. βαλσάμικο
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Εκτέλεση

Για τα καραμελωμένα κρεμμύδια

Κόβετε αρχικά τα κρεμμύδια σε λεπτές φέτες και σοτάρετε σε σιγανή φωτιά με το ελαιόλαδο, το βαλσάμικο και τη ζάχαρη.

Για το φακόρυζο

Βήμα 1
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Προσθέτετε τη φακή και το νερό.
Βήμα 2
Σιγοβράζετε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Στη συνέχεια προσθέτετε και το ρύζι με την κανέλα, το κύμινο και τη δάφνη.
Βήμα 4
Σιγοβράζετε για άλλα 15 λεπτά.
Βήμα 5
Σερβίρετε προαιρετικά με φέτες λεμονιού και λίγο γιαούρτι.
TAGS