Υλικά

  • 2½ κιλά καρότα, ξεφλουδισμένα και κομμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ¼ φλιτζάνι ανάλατο βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 1 μεγάλη πατάτα, ξεφλουδισμένη και ψιλοκομμένη
  • 1.5 λίτρο ζωμό κότας
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • ½ κουταλάκι κύμινο
  • ½ κουταλάκι σκόρδο σε κόκκους
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 230 βαθμούς.
  2. Βάζετε τα καρότα σε ένα ταψί, τα περιχύνετε με λάδι και στη συνέχεια τα ανακατεύετε.
  3. Πασπαλίστε με 1 ½ κουταλάκια του γλυκού αλάτι και ψήστε τα για 45-60 λεπτά ανάλογα με το πάχος των καρότων.
  4. Λιώνετε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι.
  5. Κατόπιν, προσθέτετε τις πατάτες, τα ψητά καρότα, το ζωμό κότας, το τζίντζερ, το κύμινο και το σκόρδο.
  6. Σκεπάζετε την κατσαρόλα και μαγειρεύετε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά ή έως ότου όλα τα λαχανικά μαλακώσουν.
  7. Στη συνέχεια, αφαιρείτε το καπάκι και σιγοβράζετε για άλλα 10 λεπτά.
  8. Σε ένα μπλέντερ, ανακατεύετε το μείγμα μέχρι να γίνει πουρές.
  9. Το μεταφέρετε πίσω στην κατσαρόλα. Ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το αλάτι και το πιπέρι και ανακατεύετε.
  10. Αφήστε τη σούπα να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά για άλλα 15 λεπτά.